perjantai 20. huhtikuuta 2012

11 - Survivors

11

1. kausi, 11. jakso

Lähetetty (alun perin) 1.11.-11 klo 21:11 (get it?!)

Survivorsissa presidentti Santiago on saapumassa asemalle tuomaan uusia hävittäjiä, ja kunnostettavassa Kobra-hangaarissa ollaan sen verran täpinöissään, että siellä vallan räjähtää. Sinclair pääsee näkemään, kun eräs miehistön jäsen linkoaa kovaa vauhtia avaruuteen. Spekulaatiot onnettomuudesta kääntyvät pian sabotaasin suuntaan, kun sairastuvalle raahattu miehenriekale mainitsee Garibaldin nimen presidentin turvallisuudesta huolehtivalle majuri Lianna Kemmerille, jonka miltei koko jaksossa esiintyvä yksi ilme osoittaa, että hän haistaa nenänvarressaan imelää, pinttynyttä kakkaa. Tuimalla lyylillä on selkeästi jotain Garibaldia vastaan, kun hän lähtee leikkiin mukaan ja aikoo nalkita hänet.



Neiti Kemmer ei välitä saimaannorpista.

Garibaldilla ja Kemmerillä kun on yhteistä historiaakin. Muksittuaan aliennilkki Dagoolia pataan Garibaldi avautuu Sinclairille sen verran, että hän työskenteli vartiohommissa 17 vuotta sitten Europalla ja otti hieman häppää selvitäkseen duunistaan. Hän ystävystyi pian Frank Kemmerin & perheen kanssa ja selvisi paremmin hommistaan, kunnes Garibaldin kartuttamat viholliset räjäyttivät erään sukkulan, jonka mukana Frank meni, kiitos Garibaldin huolimattomuuden. Garibaldi siirrettiin muihin hommiin ja välikohtaus peiteltiin, mutta Garibaldin piti kertoa asiasta perheelle. Lianna oli tuolloin nuori tytär ja ehti angstata tarpeeksi kauan asiasta noustessaan kansan syvissä riveissä pressan suojelijaksi.

Asemallaan kukkoileva Kemmer vaatii Garibaldia pois virastaan toistaiseksi ja asemallaan kukkoilevan Sinclairin on myönnyttävä tähän. Ennen kuin Garibaldi ehtii edes takaisin huoneeseensa möllöttämään, Kemmerin vartijakamut ovat jo tonkimassa kämppää ja löytävät sieltä hangaarin piirustukset ja pussillisen centauridukaatteja. Garibaldi väittää koko juttua lavastukseksi ja karkaa paikalta. Sinclair, Ivanova ja muu B5:n komento pelaa sentään omiensa puolella ja katkaisee Garibaldin etsintäkuulutuksen väliaikaisesti, kunnes Kemmer saa käskyt vielä korkeammalta taholta.

Garibaldi lähtee kasinolle Londoa jututtamaan, joka ei tiedä mitään lavastuksesta. Hän jopa toteaa miehen olevan samankaltainen kuin hän ja antaa tueksi pienen rahapussin, kun kehottaa häntä kääntymään narnien puoleen. G'Karkaan ei ole vastuussa lavastuksesta, mutta hän tarjoaa hänelle mahdollisuutta uuteen elämään Narnissa, jossa Garibaldin taitoja arvostettaisiin. Hän kieltäytyy ja niin kieltäytyy N'Grathkin, joka ei diilaa kyttien kanssa. Garibaldi jää melkein Kemmerin vartijoiden nalkkiin, mutta joutuu vielä pahempaan pinteeseen, kun pakollista äksöniä saadaan Dagoolin ja hänen mänttiystäviensä nyrkeistä. Dagoolilla ja Garibaldillakin on ruusuinen tausta. Garibaldin liikkeitä seuraillut Sinclair pelastaa ystävänsä ja tarjoaa suojelua, mutta Garibaldi livistää paikalta entistä pohjemmalle alakansien alamaailmaan. Paikallisessa baarissa hän päätyy ahdingossaan tahtomattaan juopottelemaan ja ölisee kuinka hienoja kaikki pubin persnaamat on, kun hän kompastuu Kemmerin sakkiin.



Herra Dagool välittää vain itsestään.

Garibaldi raahataan kuulusteluihin, jossa hän vielä vetoaa Kemmeriin ja kuinka olisi vaihtanut paikkoja hänen isänsä kanssa. Garibaldin vartijakaveri pelastaa tilanteen rynnätessään kertomaan, kuinka Garibaldin nimen liverrelleen tyypin tiloista löydettiin sekä laukaisin että merkkejä Homeguardista. Garibaldi olettaa pommin räjähtäneen ennen aikojaan. Kemmer ottaa yhteyttä kakkosmieheensä Cutteriin todisteista, jotka Cutter oli ensimmäisenä löytänyt Garibaldin tiloista. Heillä on syytä epäillä, että toinenkin pommi on jossakin ja niinpä Cutter iskee sähkökepillä Kemmeriä selkään, mutta Garibaldi panee paremmin kampoihin leipoessaan terroristia kuonoon. Hän ottaa viime hetkellä Ivanovaan yhteyttä, kun muiden Kobra-hangaarien laivueet ovat lähdössä vastaanottamaan presidentin alusta.



Herra Cutter välittää poliittisesta radikaaliudesta.

Sinclair vahvistaa toipuvalle Garibaldille, että hangaareissa oli tarpeeksi räjähteitä hävittämään puolet asemasta ja Cutter oli lavastanut hänet syylliseksi. Terroristien aikeina oli luultavasti ojentaa hieman presidenttiä, jonka alienmyönteiset puheet eivät heitä miellyttäneet. Garibaldi käy vielä tapaamassa paikalta poistuvaa Kemmeria ja he saavat asiansa selvitettyä. Suorastaan ihmettelin naisen hymyilyä ja halausta.



Starfuryt välittävät Earthforce Onen turvallisesti perille.

Tämä jakso vahvisti osaltaan Garibaldin ilmeisen yhdennäköisyyden Bruce Williksen kanssa. Pelottavan visuaalisen yhdennäköisyyden lisäksi miehen toilailut ahdingosta vielä kamalamman kautta pullonmutkaan oli ehtaa postkasarisankarointia ja juuri siksi oikein mainiota seurattavaa, vaikka lavastus juonena sinänsä peruskamaa olikin. John McClane tulikin useasti mieleen ja ehkä myös häivähdys Last Boy Scoutinkin luuseria. Mutta toisin kuin Brucen hahmot, Garibaldi tuntuu olevan viimeisen päälle kunnian mies, joka katuu kuin on kaduttava ja enimmäkseen itseään. Ehdottoman symppis äijä, varsinkin kun näin pääsi kunnolla sisälle. Onhan hän lievästi renttu, mutta kukapa ei olisi? Garibaldin edesottamuksilta sarjan edetessä odotan vielä paljon, kun kuulin jotain juttua, että hän tulisi kokemaan vähän kaikennäköistä. Kemmer oli ihanan rasittava auktoriteettihahmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti