perjantai 20. huhtikuuta 2012

3 - Born to the Purple

3

1. kausi, 3. jakso

Born to the Purplessa centaurien ja narnien väliset neuvottelut Euphrateksen sektorista aiheuttavat kränää, kun Londo koittaa parhaansa mukaan vältellä tilaisuutta roikkumalla strippiklubilla erään hemaisevan centauritanssijattaren (Austin Powersin Alotta Fagina!) lumoissa. Sinclair ja Winters yrittävät tyynnytellä kärsimätöntä G'Karia ja tämän äkäistä kakkosnaista Ko D'Athia, etteivät he muksisi hupsua Vir Cottoa muusiksi, kun Londo viettää laatuaamua Adira-centaurin kanssa. Londo saapuu hieman myöhässä neuvotteluihin ja Adira palaa Trakis-isäntänsä luokse - orja kun on. Ikälopulta hevarilta näyttävä Trakis vaatii tietää miksei orja ole jo tonkinut Londolta purppuratiedostoja, joissa olisi niin paljon likaisia yksityiskohtia suurten centuari-sukujen törttöilystä, että Trakis pääsisi helposti johtoasemaan. Vastineeksi tästä Adira saisi vapautensa.



"Hail to the King, baby!"

Londo palaa myöhemmin Adiran luokse kukkapuskan kanssa ja tarjoaa hänelle korua sekä iltaa Babylon 5:n hienoimmassa ravintolassa välittämättä lainkaan muiden katseista. Puheista selviää - siis mikäli tätä ei olisi jo voinut päätellä - että centaureille ulkokuori tuntuu olevan kaikki kaikessa, mutta juuri nyt Londo ei välitä heidän statuserostaan. Eliittiaterioinnin jälkeen he palaavat takaisin ja Adira laittaa London viinipikariin tainnuttavia. Nainen skannaa London mielen syövereistä salasanat purppurafiluihin ja pakenee paikalta. Mielenkiintoinen yksityiskohta: Salasana oli "wine, women and song." Sama fraasi on achievementin/trophyn nimi Dragon Age: Originsissa, jonka saa tuupattuaan Lelianaa. Liekö sattumaa?!

Vir käy herättämässä London ja Londo haluaa selvittää itse, mitä hittoa on tapahtunut. Vir saa suurlähettilään oikeudet sillä ehdolla, ettei anna narneille centaurien kotiplaneettaa. Kotiplaneettavitsi toistuu, kun G'Kar poistuu vihaisena neuvotteluista, kun halusi neuvotella (lue: tapella) nimenomaan London kanssa. Ko D'Ath saa luvan edustaa narneja, kunhan ei anna centaureille narnien kotiplaneettaa. Hoh hoh hoh!

Adira tulee toisiin ajatuksiin nähdessään Trakisin ja pakenee paikalta. Trakis tapaa London ja kertoo Adiran olevan laillinen orja sekä narnien agentti. Londo kehottaa tyyppiä painumaan ulos ja avautuu tapahtuneesta Sinclairille. Sinclair suostuu undercover-etsintöihin kunhan Londo suostuu neuvottelujen kompromissiin, joka edistäisi ihmisten asemaa. Londo ja Sinclair lähtevät klubille kyselemään muilta tanssijoilta Adiran liikkeistä. Vihjeet vievät miehet Ruskealle Sektorille, mutta Trakisin N'Grathin (ehheh heinäsirkka hehheh) kautta palkkaamat mulkerot aiheuttavat heille päänvaivaa. Samalla selviää, että Adira on vankina jossakin.



Sinclair kertoi puujalkavitsin.

Londo ei halua, että Sinclair pidättäisi Trakisin, sillä koko selkkaus ei saa levitä julkisuuteen. Sinclair keksii, että G'Kar voisi ostaa tiedostot Trakisilta ja Talian kykyjen avulla Trakikselta huijataan Adiran sijainti. Londo vetää hevaria lättyyn. Eniten käärmeissään asiasta on G'Kar, joka nyt vasta tajuaa, että hän pelasti sekä London uran että centaurien kunnian. Adira palaa takaisin kotiplaneetalleen vapaana naisena, sillä Sinclair taivutteli Trakisin luopumaan orjastaan. Adira vannoo palaavansa vielä joskus London luokse.

Pääjuoni oli tässä, mutta oli mukana paljon suppeampi sivujuonikin, jossa mystinen signaali kultaisella kanavalla aiheuttaa Garibaldille päänvaivaa. Ivanova ei ole asiasta järin huolissaan, sillä loppupuolella paljastuu, että lähetykset ovat tulleet Maasta ja ne ovat varsin henkilökohtaista sorttia. Ivanovan koomasta palautunut kuoleva isä on lähetellyt tyttärelleen viimeisiä hengenvetojaan, joissa paljastuu ylpeys jälkipolvesta. Isä luonnollisesti kuolee pois ja nti Ivanovasta paljastuu muitakin tunteita kuin yhden ilmeen ilmaisutaidot. Garibaldille koko juttu ei selvinnyt ja se jäi pelkäksi tietokonevirheeksi. Hän tarjoaa naiselle drinkin, johon Ivanova suostuu joskus toiste.



"It's!"

Paras jakso tähän mennessä, mutta toisaalta tähän urotekoon ei niin hurjasti vielä vaadita. Erityisesti Londo pääsi loistamaan ja esiintymään edukseen, sillä ekasta jaksosta oli jäänyt vähän huvittava kuva miehestä. Onhan Londo tietyllä tavalla vähän yksinkertainen heppu, jota tunteet riepottelevat, mutta tällaiset kuviot tekevät hänestä vain inhimillisen. Jos centaurien tunnusomaisia piirteitä on olla mahdollisimman juhlavia ja pukeutua kuin vanhanaikaiset ranskalaiset, Londo edustaa heidän kansaansa varsin hyvin. Tähän mennessä varmaan oikeasti paras näyttelijäkin hänellä, G'Karissakin on lupausta, jos hänellekin tulisi teemajakso. Vir on sitten sellainen bumbling idiot. Ko D'Ath tuntui lähinnä ärisevän ja sihisevän, mikä ei nyt niin järin vakuuttavaa ollut. Adira oli minusta varsin toimiva femme fatale, joka epäsuotuisassa asemassa teki mitä teki. Toivottavasti häntä nähdään vielä jatkossakin. Jakso käsitteli aika perusteemoja ja juonikuviokin oli tavallaan aika nähty jo, mutta yllättävän hyvin se silti toimi. Mysteerisignaalisivujuoni jäi vähän taka-alalle, mutta yhteys Ivanovaan oli sentään yllättävä. Ihan parasta jaksossa oli strippiklubin kivesnaama, joka on toisen kuvan keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti