perjantai 20. huhtikuuta 2012

Cosmo Retro Intro - eli Babylon 5 -katseluprojektin vähemmän jännittävä taustakertomus


Näin se siis alkaa. Tai oikeammin... näin se siis alkoi, sillä tämä pieni yleissivistyksellisen tieteissarja-aukon täyttely alkoi jo viime vuoden puolella, kun aloin pitää sarjasta blogia Pelit.fin foorumilla, joka on siis ulkopuolisilta visusti suljettu. Miksi siis siirtyminen julkiselle sektorille? Miksipä ei. Kyseisen foorumin ulkopuolelle kun en ole blogijalkaani tunkenut, ja nyt onkin jo korkea aika astua altaan syvään päähän. Ehkä tämä pikku projekti johtaa jopa suurempiin seikkailuihin. Harkinnassa on ainakin Farscape, jonka olen tosin jo osittain ajat sitten nähnytkin. Samantekevää.

Takana minulla on jo suurempaa harjoitusta Stargate SG-1:n, SG Atlantiksen ja SG: Universen puolikkaan seurantablogin (valitettavasti luettavissa toistaiseksi vain Pelit.fissä) muodossa. Tavoitteenani on siis tällä kertaa katsoa Babylon 5 alusta loppuun, kun suositteluja on tullut kaikkialta vähän liiaksikin asti. Tähän saatan ehkä lisätä myös sarjan oheisleffat ja Crusaden, olivat ne kuinka huonoja tahansa, sillä tietysti tällainen sarja pitää katsoa kokonaan. En ole ennen nähnyt sarjaa ensimmäisten joukossa silloin joskus Suomen telkkarista, joten uskoisin kokemuksen olevan suhteellisen uniikki, kun nähdäkseni ainoat suomenkieliset B5-nettisivut ovat peräisin ysäriltä... tai ainakin näyttävät melkoisen kulahtaneilta laimeine kiipperi-vitseineen.

Päivityksien rakenne on seuraavanlainen: ensin tulee synopsis jakson tapahtumista, pitkähkö sellainen ja luonnollisesti AIVAN TÄYNNÄ SPOILEREITA. Seassa on kuvia enimmäkseen hupsujen kuvatekstien kera. Olen niin paha ja enimmäkseen huono olento, että kuvamateriaali on peräisin muista lähteistä (kuten sarjan Wiki-sivusto), mutta uskoisin tällaisen olevan kohtuullisen harmitonta. Päivitykset päättyvät aina kommentteihin jakson tasosta, yleiseen analyysiin ja spekulaatioon tulevasta. Alkupuolen jälkeen päivitykset pitenevät ja paranevat laadultaan, tai ainakin näin väittäisin.

Tämän aloituksen kirjoitushetkellä olen menossa neloskauden loppupuolella (ja foorumin blogi luonnollisesti siellä asti menossa), joten aivan aitoa päivä päivältä myöhässä päivittyvä blogini ei täällä tahdiltaan ole. Ainakaan vielä. Mutta eihän tällä mitään väliä ole, kun tämä on lähinnä kokeilu. Mutta ken tietää, ehkä tämä otetaan täälläkin hyvin vastaan. Ihannetahtini olisi kuitenkin jakso päivässä ja näin sen kuuluisikin mennä foorumilla, mutta valitettavasti muut aktiviteetit ja yliopisto tunkevat välillä tielle.

Ja... niin. Näin se siis alkaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti