perjantai 20. huhtikuuta 2012

16 - Eyes

16

1. kausi, 16. jakso

Eyesissa pari tyyppiä on ilmestynyt asemalle vähän nuuskimaan asioita sekä asemasta että sen päähenkilökunnasta mutta etenkin Sinclairista. Phobuksen terrori-iskun vuoksi asemalla ollaan erityisen varuillaan mahdollisista aseostajista. Garibaldi pääsee pian erään Franksin ja Harrimanin jäljille ja löytää heidän kämpästään jälkimmäisen, mutta Franksikin rynnistää paikalle. Oikeastaan Franks on Earthforcen eversti Ari Ben Zayn ja Harriman on Psi-joukkojen telepaatti. He ovat tulleet tekemään virallisen selonteon aseman johtoportaan viimeaikaisista toilailuista.

Sinclairin porukka tapaa heidät mutta ei mitenkään järin positiivisissa merkeissä, kun Ivanova mainitsee, ettei telepaatteja saa käyttää tällaisissa tutkimuksissa. Herra meganatsieversti väittää vähän toista uusien sääntöjen perusteella. Ben Zayn käyttää myös ylivaltaansa ottamalla Garibaldin mukaansa jeesaamaan asioissa. Ivanova ei aio antautua mieliskanniin ja kun Harriman käy myöhemmin tapaamassa häntä komentokeskuksessa, mies yrittää samastua häneen, sillä Psi-joukot eivät varsinaisesti olleet miehen ykkösvaihtoehto, kun hän halusi mieluummin Earthforceen. Ivanovaa kiinnostaa niin tosi paljon, että määrää hänet poistumaan ennen kuin rikkoo paikkoja.

Garibaldi varoittaa Sinclairia Ben Zaynista saamastaan vaikutelmasta, kun taas Ivanova näkee suht häiritsevää painajaista äitinsä kuolemasta, jossa psi-joukkoiset Komedia ja Tragedia möllöttävät äidin ympärillä. Herättyään hän käy heti anomassa Sinclairilta eroaan, jottei joudu skannatuksi, mutta Sinclair kieltäytyy ja kertoo löytäneensä lakipykälän, jolla mieliskannit voitaisiin evätä. Hän osoittaa tämän omassa haastattelussaan, sillä telepaatteja saa käyttää vain tiettyjä syytöksiä vastaan. Harriman myöntää tämän everstin suureksi ärsytykseksi. Eversti päättää haastatella komentajaa yksin Garibaldin todistamana. Harriman suututtaa Zocalossa jo toistamiseen Ivanovan luettuaan vahingossa tämän ajatuksia, kun jo pelkkä maininta Psi-joukoista aiheutti niin voimakkaan reaktion. Ivanova palaa töihin ja ilmoittaa Sinclairille asemyynnin uudesta käänteestä, mutta eversti käskee naisen hoitaa juttu itsekseen. Tästä Sinclair suuttuu tosissaan, sillä hänen sotilaitaan ei komennella. Ben Zayn vetää oman korttinsa esiin ja nousee valtuuksillaan Babylon 5:n komentajaksi. Nyt Sinclairilla on syy joutua skannatuksi, koska pelaa Maan intressejä vastaan.



Babylon 5 on välillä melkoista teatteria.

Eversti menee komentokeskukseen lesottamaan asemastaan ja kertoo Ivanovalle, että hänet skannataan heti Sinclairin jälkeen. Garibaldi lupaa tarjota Ivanovalle drinkin, mutta kun Garibaldi saapuu kasinolle, siellä on jo täysi rähinä päällä, kun Ivanova on alkanut muksia häntä iskeviä miekkosia. Garibaldi käy hakemassa hänet ja kertoo Sinclairilla olevan ehkä ratkaisu everstin kolmannen valtakunnan syrjäyttämiseen. Garibaldi kun oli nuuskinut tietoja Ari Ben Zaynista ja kertonut Sinclairille, että eversti oli ollut ehdolla Babylon 5:n johtoon ja lisäksi hän oli ollut hyvää pataa Besterin kanssa. Sinclair alkaakin epäillä, että tässä on jotain henkilökohtaista takana.



"Tulikos sitä vähän hörpsittyä isojen plikkojen häppää?"

Sinclair saapuu kuulusteluunsa vähän etuajassa kertomaan Harrimanille, että hän on skannaamassa vääriä henkilöitä. Ben Zayn, Garibaldi ja Ivanova saapuvat myös paikalle ja eversti alkaa laukoa syytöksiä Ragesh 3:sta, Deathwalkerista, ahtaajalakosta, sabotaasista ja kuolleesta psi-kytästä, mutta Sinclair ilkkuu takaisin siitä, että eversti on vain täällä pelaamassa ystävänsä Besterin pussiin. Eversti ärjyy maanpetturuudesta ja tämä tarjoaa oivallisen tilaisuuden Harrimanille skannata hänen mielensä, josta löytyy raivoa, vihaa, valheita ja muuta kovin kehittävää. Eversti lyö Harrimania ja vetäisee aseensa esille uhkaillen kaikkia, mutta Harriman saa hänet mielellään tainnoksiin (ja teki sen varmasti ihan mielellään HÖ HÖ). Mielenvikaisen everstin fasismi päättyy tähän.



Top 100 Worst Nazis - #19: Felix Klingblichmaugenachenvatzgeschriftenzeigenaugersbip

Mutta on jaksossa toinenkin aika vähäpätöinen sivujuoni, jossa Lennier käy pyytämässä Garibaldilta tehostusta vartiointiin, kun Shaal Mayan on taas käymässä asemalla. Lennier kiinnostuu kovasti Garibaldin kunnostamasta Kawasaki Ninja ZX-11 -motskarista ja haluaa auttaa häntä kunnostuksessa. Hän katselee hämmästyneenä vanhoja moottoripyörädokkareita, jotka mehustelevat ajokkien maskuliinisuudella ja seksuaalisella vetovoimalla. Garibaldi vähän ärsyyntyy, kun Lennier on niin innoissaan mopon kanssa räpeltämisestä, mutta ei voi kuitenkaan olla ihastelematta lopputulosta, johon on vielä asennettu minbarien virtalähde, kun bensiiniä ei näin kaukana tulevaisuudessa enää ihan helposti ole saatavilla. Tosin hän kritisoi hiukan sitä, että nyt hänen pitkäaikainen vapaa-ajan projekti on valmis. Kaikesta huolimatta he huristelevat jakson lopussa aika karmean aneemisen näköisesti pitkin B5:n käytäviä.

Että minä rakastan ylempiarvoisia pahiksia ”samalta” puolelta. Jokin heidän ylimielisyydessään ja säälimättömyydessään vain toimii täysillä. He eivät ole niinkään ylitsepääsemättömiä antagonisteja vaan lähinnä teräviä kivenmurikoita kengissä. Kun he saavat lättyynsä, siitä todellakin nauttii. Arvoasteikko näemmä luo kus'päitä scifissä nopeaan tahtiin. Jo Stargate SG-1:ssä nautin huomattavan paljon Maybournen ja Simmonsin kukkoilusta ja Ari Ben Zayn sopi oikein hyvin samaan muottiin. Näyttikin vielä joltain turboarjalaisgiganatsilta arpineen kaikkineen ja auktoriteettiäänikin oli ihan täydellinen. Yllättäen Harriman Gray ei ollutkaan täysi pahis, hän on vain vähän ajautunut väärälle uralle. Sai telepaatista sentään lisää Ivanovan antitelepaattidraamaa, joka on tosin polkenut jo jonkin aikaa paikallaan, kun telepaatit ovat niin kamalia olentoja ja äiti kuoli ja nyyh pyyh. Tiedä sitten onko hänellä jotain suurempiakin traumoja vielä salattavana, vai liekö tässä kaikki... Oikein toimiva jakso, jossa viitattiin mukavasti aiempiin tapahtumiin ja motskarifiksailu toi kepeän lisänsä auktoriteettinihkeilyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti