perjantai 20. huhtikuuta 2012

8 - And the Sky Full of Stars

8

1. kausi, 8. jakso

And the Sky Full of Stars sukeltaa syvälle Sinclairin ja ihmis-minbari -sodan loppumetrien sielunmaisemiin. Pari hämäräperäistä scifiritaria ovat Sinclairin perässä ja ovat asettuneet Babylon 5:lle rakentelemaan merkillistä tuolia, johon he tarvitsisivat vielä virtalähteen. Pahoissa uhkapeliveloissa olevan Bensonin kautta he saavat rakennelmansa valmiiksi. Sinclair herää keskellä yötä sotapainajaiseensa ja lähtee vaeltamaan hämmentyneenä kohti komentohuonetta, jossa tajuaa olevansa koko asemalla melkein yksin. Vain toinen elämänmuoto on läsnä varsin ankaratahtoisen miehen muodossa. Sinclair jää valokeilaan, kun mies kertoo hänelle heidän olevan kyberverkon virtuaalitodellisuudessa selvittämässä, mitä Sinclairille oikeastaan tapahtuikaan silloin, kun hän menetti vuorokauden ajaksi tajuntansa viimeisen linjan taistelussa minbareja vastaan. Sinclair muistaa vain törmänneensä tahallaan minbari-alukseen ennen tajuttomuutta. Mies kiusaa Sinclairia visioilla läheisestä siipimiehestä Mitchellistä, joka muiden lentäjien tapaan menetti yhteenotossa henkensä. Petturuuspuheet saavat Sinclairin vetämään esiin vanhan kunnon yläkoukun, ja yhteys katkeaa hetkeksi.



"Mä tiedän missä sä asut."

Babylon 5:llä komentajan katoaminen on noteerattu, kun Delennin oli määrä tavata hänet. Garibaldi ei saa häneen yhteyttä ja löytää myöhemmin hylätyn linkkilaitteen Sinclairin huoneesta. Franklin ja Ivanova liittyvät etsintöihin, jotka laajenevat myös aseman ulkopuolelle, jossa Sinclair saattaa lillua. Bensonkin kuulee tapahtuneesta. Sinclairin kuulustelijatkin arvaavat etsintöjen alkaneen ja lisäävät mielihuumeiden määrää mahdollisista hallusinaatioista huolimatta. Garibaldi kehottaa kakkosmiestään Jackia ottamaan yhteyttä kaikkiin vartijoihin. Kun velkainen häpeäpilkku Benson tulee puheeksi, Jack kertoo katsoneensa, että Bensonin tili on kyllä plussan puolella. Garibaldi tarkistaa ja ihmettelee, mistä viisitoista tonnia krediittejä olisi voinut ilmestyä näin lyhyen ajan sisällä. Benson löytää kaapparit ja hänet tapetaan.



Hatunnosto Garibaldin lehden yksityiskohtaisuudelle!

Pöllymätöt alkavat tepsiä, kun Sinclairin mieleen tulee elävästi harmaakaapuisten olentojen kokous pimeydessä. Ja hän on heidän keskellä eikä saa kuulla, mitä he tahtovat (dolby surroundina delay-efektin saattelemana!) ennen kuin saa tällin ja palaa takaisin epätodellisuuteen kaapparimiehen kuulusteluihin. SInclair ei muista mitään, mutta mies jatkaa vihjailemalla minbarien antautumisesta. Hän väittääkin, että Sinclairista tehtiin paikan päällä minbariagentti Maan valtaamiseksi. Sinclair alkaa kuitenkin itsekin haluta tietää tapahtuneesta ja vajoaa takaisin mysteeririnkiin. Hän muistaa siirtyneensä juuri ennen törmäystä minbarien luokse ja halusi tietää, ketkä kätkeytyivät huppujen taakse. Hän riisuu Delennin hupun juuri ennen uutta muistikatkoa.



Etsi kuvasta Jeesus-viittauksia.

Informaatio on liikaa Sinclairille, joka riistää itsensä irti virtuaalitodellisuudesta. Sähköisku tainnuttaa kuulustelijan ja Sinclair tainnuttaa operaattorin. Hän lähtee harhailemaan käytäville huppuolennot verkkokalvoillaan ja paranoia mielessään. Hän päätyy Zocalolle (B5:n kauppa-alue), johon myös operaattori ilmestyy ammuskelemaan. Garibaldi haavoittaa operaattoria, mutta joutuu komentajan ristituleen. Kuulustelupaikalle saapunut Franklin kertoo Garibaldille komentajan olevan pöllyssä. Delenn astelee paikalle rauhoittelemaan Sinclairia, joka mutisee tuntevansa naisen ja päättää ampua vielä kerran hyökkäävän operaattorin ennen kuin menettää jälleen tajuntansa.



Optimaalinen tapa katsoa Babylon 5:ä.

Sinclair herää terveenä sairastuvalta ja kuulee Garibaldilta, että sähkötällin saanut mies viedään takaisin Maahan Earthforcen kuulusteltavaksi. Komentaja käy vielä juttelemassa kiusaajansa kanssa, mutta mieli näyttäisi olevan täysin pyyhkiytynyt. Seuraavaksi hän käy Delennin luona ja kertoo, ettei muista mitään, vaikka tilittääkin lopuksi lokiinsa suhteellisen tarkasti, että Harmaasta Neuvostosta on otettava selvää. Sinclairin on parasta olla hiiskumatta tiedoistaan tärkeille minbareille, sillä Delennin luona käy kolmio-otsainen minbari kertomassa, että jos tiedot tuosta perin merkillisestä tiedosta jäivät Sinclairin mieleen, hänen on kuoltava. Hänellä kun on reikä mielessä.

Olipas oikein mainio jakso - paras tähän mennessä, tosin uniparlamentti oli hauskempi. Uskaltaisin jopa väittää, että televisiokerronnallisesti aikaansa edellä, sillä sen verran taidokkaasti virtuaalitodellisuusvaihe edistyi. Dialogi oli varsinkin kauttaaltaan hienoa ja kuulustelijanilkki veti roolinsa tyylikkäästi olemalla tavoitteessaan mahdollisimman järkkymätön. Sinclair oli vähintään yhtä tyylikäs, sillä vaikka hän tuntuu olevan jatkuvasti väärällä aikakaudella, miehessä on melkoisesti karismaa, oli se lievästi tahatonta tai ei. Ennen kaikkea tuntuu, että sodan loppuvaiheen mysteerinäytelmällä tuntuu olevan tulevan kannalla melkoisesti merkitystä. Linjan pitäminen huvitti erityisesti siksi, koska nyt selvisi taas sekin, mistä Bioware lainasi/pölli (tästä tulee vielä blogin kestovitsi, jos Bioware oikeasti on ollut näin julkea eikä ole mitään omaa keksinyt ikinä) Mass Effectiinsä Virmiren salarianien jeesustelut linjan pitämisestä. Karkeat sotakuvaelmat olivat myös teknisesti mielenkiintoisia, sillä olen kuullut jotain juttua siitä, että DVD-konversion vuoksi jotkut efektiotokset eivät etene kovinkaan sulavasti. Vähintään puolet otoksista kun tuntuivat nykivän niin maan pirusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti