perjantai 20. huhtikuuta 2012

15 - Grail

15

1. kausi, 15. jakso

Grailissa Delenn haluaa kovasti Sinclairin tapaavan asemalle saapuvan tärkeän miehen. Kun Sinclair saa tietää, että Aldous Gajic on tullut asemalle etsimään Pyhää Graalia, on komentajan pokassa pitelemistä. Delenn kuitenkin muistuttaa, että itse matka on määränpäätä tärkeämpi ja tällaisia etsijöitä hän kunnioittaa suuresti. Hän pitää Sinclairiakin eräänlaisena etsijänä.



Tälle pyhimykselle ei ruveta.

Thomas "Jinxo" Jordanilla ei mene järin lujaa, sillä hän on melkoisesti velkaa Deucelle (Blade Runnerista ja Deadwoodista paremmin tunnettu William Sanderson!). Deuce näyttää mihin pystyy rankaisemalla erästä Mirriamia varsin mielenkiintoisella tavalla. Lonkerohirviö vaeltaa naisen otsaan ja imee hänen mielensä. Sitten se palaa Koshin haarniskan sisään. Jinxo lähtee heti näpistelemään rahaa, mutta sattuu jäämään kiinni Gajicin rahat taskussaan. Gajic lähtee vähän vastahakoisesti todistamaan Jinxoa vastaan oikeussaliin, jossa Jinxoa ollaan passittamassa ulos asemalta. Mies kuitenkin inttää, ettei voi lähteä, ja tämä herättää ilmeisesti sen verran Gajicin mielenkiintoa, että hän pyytää Jinxon huostaansa. Seuraavaksi syytetään Deucea, mutta ainoa todistaja Mirriam on vähän muissa hommissa.

Jinxo kertoo liikanimensä olevan paikallaan, sillä hän pelkää tämänkin aseman tuhoutuvan, jos hän poistuu paikalta. Hän on ollut raksahommissa kaikilla aiemmilla Babyloneilla, joista kolme ensimmäistä sabotoitiin ja neljäs katosi - juuri Jinxon lähdön jälkeen. Gajic pitää häntä onnekkaana, kun selvisi kaikista hengissä. Gajic ja Jinxo käyvät sekä Delennin ja Lennierin että London ja Virin juttusilla Graalia etsimässä. Gajic kertoo Jinxolle ryhtyneensä Graalia etsimään, kun hänen perheensä kuoli Marsissa ja surun murtamana hän tutustui kuolevaan mieheen, joka hänkin etsi Graalia.



"Hieno keppi!" "Et koske siihen."

Mirriamin mielentyhjennys ei ole ensimmäinen lajiaan ja nyt aletaankin epäillä, olisiko na'ka'leen-syöjällä mitään tekemistä asian suhteen. Centaurien tasavallassa na'ka'leeneja pidetään karanteenissa ja Sinclair käykin kysymässä Londolta asiasta. Londo lupaa välittää kaikki tiedot mölleistä eteenpäin, kun kammoksuu mokomia otuksia. Garibaldi lähtee etsimään Jinxoa, jos hän tietäisi Deucen asioista enemmän. Jinxo on kuitenkin na'ka'leenin ruokalistalla samoin kuin oikeussalin tuomari. Tuomari kidnapataan ja Jinxonkin kimppuun hyökätään, mutta Gajic osoittaa vanhukseksi melkoista äijyyttä muksimalla sauvallaan pahikset tainnoksiin. He jatkavat matkaansa tapaamaan Koshia Graalin merkeissä, mutta Jinxo joutuu paniikkiin. Heidän kimppuunsa hyökätään jälleen ja Gajic saadaan kiinni. Jinxo ryntää Sinclairin puheille ja Garibaldin joukot lähtevät etsimään tätä salaperäistä vorlonia. Gajic uhmaa feikkihaarniskasta pursuavaa CGI-lonkerohirviötä, joka nyt näyttäytyy koko massiivisuudessaan. Garibaldin joukot ryöppyävät paikalle ja yleisessä ammuskelussa Gajic haavoittuu kuolettavasti ja ylisitkeä na'ka'leen saadaan listittyä. Deuce tosin livahtaa paikalta. Gajic jättää kaiken maallisen omaisuutensa ja pyhän elämäntehtävänsä Jinxon haltuun, joka tuntuu ottavan puheet tosissaan. Kun Gajicin arkku lähtee asemalta, Jin-... anteeksi siis Thomas tulee paikalle pyhimysvetimissä ja jättää mestarilleen hyvästit. Kun Thomas lähtee asemalta, kaikki pelkäävät pahinta, mutta asema ei räjähdäkään. Vielä?



Mutta tottakai Babylon 5 -hentaitakin on olemassa?

Ilmiselvä fillerihän tämä tuntui olevan, ei epäilystäkään. Kuitenkin yllättävän kiintoisa, vaikka koko na'ka'leen-kuvio lievästi sanottuna noloa viikon monsu -campia olikin. Na'ka'leen itsessään oli yllättävän näppärän näköinen sarjan ensimmäiseksi CGI-olennoksi, sillä voisin olettaa nuken olevan vielä kamalamman näköinen. Sivuhahmot sentään pelastivat paljon. Sanderson on parhautta roolissa kuin roolissa ja pidin myös kovasti ihan äijästä Gajicistakin (tosin mitä järkeä etsiä Pyhää Graalia avaruudesta, sinnekö se myyttien esine katosi?!), mutta potin vei hyväsydäminen höntti Jinxo, jonka muodonmuutos moniongelmaisesta tyypistä suoranaiseksi pyhimykseksi oli melko sympaattista seurattavaa. Valotettiinpa jaksossa myös aikaisempien Babylon-asemien taustojakin. Eniten kuitenkin hämmentää nelosen kohtalo. Mihin kokonainen asema voi vain kadota?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti